"Milion potpisa za REKOM" u Negotinu

12.maj 2011.

Kampanja "Milion potpisa za REKOM" nastavlja sa prikupljanjem potpisa podrške za osnivanje REKOM – a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ. Pozivaju se građani Negotina da na Trgu Đorđa Stanojevića u petak 13.maja od 11,00 do 15,00 časova, u realizaciji Odbora za ljudska prava Negotin, daju potpise podrške.

Zainteresovani građani Negotina takođe mogu svoj potpis svakodnevno dati i u prostorijama Odbora za ljudska prava Negotin, u ulici JNA 1A Tržni centar lok. 39 i 40., a kampanja će trajati do 06.06.2011.godine. U Srbiji će se potpisi skupljati na štandovima u 30 gradova.

Nadamo se da će svi dobronamerni ljudi potpisom podržati inicijativu koja može da pomogne da se vrati dostojanstvo žrtvama i njihovim porodicama, utvrdi sudbina nestalih i konačno, činjenice o ratnim zločinima.

Ovi i mnogi drugi razlozi naveli su više od 1.500 udruženja i pojedinaca svih nacija i vera sa prostora bivše SFRJ, okupljene u Koaliciji za REKOM, da zagovaraju stvaranje nezavisne međudržavne komisije kao vansudskog istražnog tela koje treba da utvrdi i javno saopšti činjenice o proteklim ratnim zbivanjima. Među njima su udruženja žrtava, nestalih, veterana, logoraša, novinara, manjinskih zajednica, organizacija za ljudska prava.


Video Materijal:

Galerija slika:

"Milion potpisa za Rekom"

Promotivni materijal:

"Milion potpisa za Rekom"

Press cliping:

Copyright, Odbor za ljudska prava Negotin