SAOPŠTENJE
"Milion potpisa za REKOM"

Koalicija za REKOM je nepolitički regionalni skup organizacija civilnog drustva.

Čini je mreža nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca/pojedinki koji/koje zastupaju i afirmišu Inicijativu za REKOM, za osnivanje Regionalne i nezavisne komisije sa mandatom da ustanovi i javno iznese činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava, kao i da doprinese rasvetljavanju sudbine nestalih, u ratovima 1991-2001. godine na području nekadašnje SFRJ.

Akcijom "regionalnog odmrzavanja" u utorak, 26. aprila u 11.55 časova na beogradskom Trgu Republike, kao i u Sarajevu, Ljubljani, Zagrebu, Banja Luci, Prištini, Skoplju i Podgorici počela je dosad najveća regionalna kampanja, tokom koje će se prikupljati milion potpisa podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ.

Na Trgu Đorđa Stanojevića u petak, 29. aprila 2011. godine od 11,00 do 15,00 časova, u realizaciji Odbora za ljudska prava Negotin, počeće prikupljanje potpisa podrške.

Potpisi podrške prikupljaće se svakodnevno i u prostorijama Odbora za ljudska prava Negotin, u ulici JNA 1A Tržni centar lok. 39 i 40.