Održana ulična akcija

29.Mart 2012.

Odbor za ljudska prava Negotin u saradnji sa Centrom za nove komunikacije (Dokukino) je započeo realizaciju lokalne kampanje "NIJE Negotinski" u okviru projekta "Građansko društvo protiv nasilja 2.0". Kampanja uključuje deset organizacija civilnog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Bora, Jagodine i Niša.

Na Trgu Đorđa Stanojevića u četvrtak 29. marta 2012. godine od 13 do 15 časova, u realizaciji Odbora za ljudska prava Negotin i Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, održana je ulična akcija. Učenici Negotinske gimnazije, aktivisti i volonteri delili su promotivni materijal, objašnjavajući građanima Negotina šta je zapravo online platforma www.supergradjanin.com i koji je cilj projekta. Naime, jednostavnim pristupom preko ličnih facebook i Twitter naloga, građani aktivisti sami učestvuju u evidentiranju slučajeva nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa kao i slanjem SMS-ova. Na taj način omogućeno je da se uz pomoć socijalnih mreža i novih medija dopre do što većeg broja mladih ljudi, koji su na osnovu statističkih podataka najbrojniji korisnici pomenutih mreža.

"Građansko društvo protiv nasilja 2.0" je projekat regionalnog Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, a finansiran je od strane USAID-a preko Instituta za održive zajednice (ISC).


Video Materijal:

Galerija slika:

Akcija 29.03.2012

Promotivni materijal:

Press cliping:

Copyright, Odbor za ljudska prava Negotin