NIJE Negotinski! - ulična akcija

28.Mart 2012.

Odbor za ljudska prava Negotin u saradnji sa Centrom za nove komunikacije (Dokukino) je započeo realizaciju lokalne kampanje "NIJE Negotinski" u okviru projekta "Građansko društvo protiv nasilja 2.0". Kampanja uključuje deset organizacija civilnog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Bora, Jagodine i Niša. Glavni cilj projekta je kreiranje online platforme www.supergrađanin.com, a lokalne kampanje se sprovode u cilju mapiranja prepoznatih vidova nasilja u navedenim gradovima. Na taj način gradjani sami učestvuju u evidentiranju slučajeva nasilja.
Jednostavnim pristupom preko ličnih facebook i twitter naloga, građani i aktivisti će moći da prijave slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa, kao i slanjem SMS-ova na facebook stranici "NIJE Negotinski" ili na twitter nalogu @NIJENegotinski ili haš tagu #SuperGrađanin.

Namera Dokukina je da se sve informacije prikupljene preko platforme www.supergrađanin.com, prosleđuju medijima kako bi se alarmirala šira javnost i stvorio pritisak na nadležne institucije.

Na Trgu Đorđa Stanojevića u četvrtak 29. marta 2012. godine od 13 do 15 časova, u realizaciji Odbora za ljudska prava Negotin i Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, održaće se ulična akcija i projekcija kratkometražnog filma koji su uradili učenici Negotinske gimnazije.

"Građansko društvo protiv nasilja 2.0" je projekat regionalnog Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, a finansiran je od strane USAID-a preko Instituta za održive zajednice (ISC).


Video Materijal:

Galerija slika:

Promotivni materijal:

Press cliping:

Copyright, Odbor za ljudska prava Negotin