NIJE Negotinski!

07.Mart 2012.

Odbor za ljudska prava Negotin je započeo realizaciju lokalne kampanje "NIJE Negotinski'' u okviru projekta "Građansko društvo protiv nasilja 2.0". Kampanja uključuje deset organizacija civilnog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Bora, Jagodine i Niša, čiji su predstavnici obučeni za realizaciju no/low budget on-line kampanja protiv onih vrsta nasilja koje su ove organizacije prepoznale u svojim lokalnim sredinama. Glavni cilj projekta je kreiranje online platforme www.supergrađanin.com, a lokalne kampanje se sprovode u cilju mapiranja prepoznatih vidova nasilja u navedenim gradovima.

Interaktivna on-line platforma pruža mogućnost građanima Negotina i okoline da brzo i efikasno sami učestvuju u evidentiranju slučajeva nasilja. Jednostavnim pristupom preko ličnih facebook i twitter naloga, građani i aktivisti će moći da prijave slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa, kao i slanjem SMS-ova na facebook stranici "NIJE Negotinski" ili na twitter nalogu @NIJENegotinski ili haš tagu #SuperGrađanin.

Nasilje je moguće prijaviti i slanjem poruke na prijava@supergradjanin.com ili popunjavanjem formulara. Namera Dokukina je da se sve informacije prikupljene preko platforme www.supergrađanin.com, prosleđuju medijima kako bi se alarmirala šira javnost i stvorio pritisak na nadležne institucije.

"Građansko društvo protiv nasilja 2.0" je projekat regionalnog Centra za nove komunikacije Dokukino iz Beograda, a finansiran je od strane USAID-a preko Instituta za održive zajednice (ISC).