SAOPŠTENJE
Odbora za ljudska prava Negotin

U Nedelji borbe protiv rasizma od 14. do 21. marta u Negotinu su započeli razgovori i pripreme oko obeležavanja Međunarodnog dana eliminacije svih oblika rasne diskriminacije.

U znak sećanja na 69 osoba koje su protestvovale protiv rasističke politke Aparthejda i zbog toga ubijene 21. marta 1960.godine u južnoafričkom gradu Šapervilu, Generalna skupština Saveta Evrope (1966. godine) odlučila je da se 21. mart svake godine obeležava kao Međunarodni dan eliminacije svih oblika rasne diskriminacije.

U Maloj Sali Skupštine opštine Negotin u ponedeljak 21. marta 2011. godine od 11 do 12 časova, na konferenciji za novinare obratiće se predstavnici:

- Opštine Negotin
- Radnog tela za rodnu ravnopravnost opštine Negotin
- Član opštinskog veća opštine Negotin
- Odbor za ljudska prava Negotin

Mreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS kroz postojanje lokalnih kancelarija (u Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Novom Pazaru i Negotinu), obeležava Međunarodni dan eliminacije svih oblika rasne diskriminacije sa sloganom POŠTUJ RAZLIČITOSTI ISKORENI DISKRIMINACIJU!

Na Trgu Đorđa Stanojevića u ponedeljak 21. marta 2011. godine od 12 do 14 časova, u realizaciji Odbora za ljudska prava Negotin, deliće se štampani edukativni i promotivni materijal (Kalendar 12 dobitnika nagrade za borbu protiv diskriminacije i Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima UN-a, Zakon o zabrani diskriminacije…), i u direktnom kontaktu sa građanima podsetiti sve nas na činjenicu da se svi moramo boriti za poštovanje ljudskih prava i načela jednakosti.
Akcija se sprovodi u okviru projekta pod nazivom "LJUDSKA PRAVA SVIMA", podržan od strane Fonda za otvoreno društvo iz Beograda.

U Negotinu, 18.03.2011. godine


Video Materijal:

Galerija slika:

Promotivni materijal:

Press cliping:

Copyright, Odbor za ljudska prava Negotin